Kábelek és vezetékek az élelmiszer- és italgyártás számára
Az élelmiszeriparban a gépekkel és elektromos alkatrészeikkel szemben támasztott követelmények messze túlmutatnak a klasszikus üzemi szabványokon. A higiénia témája itt kulcsszerepet játszik.
A gyártóüzemeknek és alkatrészeiknek „higiénikus kialakításúnak” kell lenniük; a kábelek és vezetékek, valamint a csatlakozók és házak formájában lévő kábeltartozékok sem mentesülnek ez alól.
Az élelmiszer- és italiparban az elsődleges cél a termékszennyezés megelőzése. Ehhez járul hozzá a termelőberendezések és alkatrészeik higiénikus kialakítása. A tényleges kialakításon túl, amelyet úgy kell kialakítani, hogy a káros mikroorganizmusok ne tudjanak megtelepedni, a rendszereknek könnyen tisztíthatónak kell lenniük, és az agresszív tisztító- és fertőtlenítőszerekkel, valamint a forró gőzzel is megbirkózniuk kell.
A HELUKABEL olyan vezérlő- és tápkábelek széles választékát kínálja, amelyek rendkívül ellenállóak a termikus, kémiai és mechanikai igénybevételekkel szemben.
A HELUKABEL kínálatában megtalálhatók a megfelelő kábeltartozékok is: A HELUTOP HT-Clean például különösen sima felületű, így a szennyeződések nem tudnak megtapadni rajta. A rozsdamentes acélból készült csavarkötés emellett ellenáll az összes szokásos kémiai tisztítószerrel szemben. Az EHEDG (European Hygienic Engineering & Design Group) által jóváhagyott, ezért alkalmas az élelmiszerek biztonságos előállítására. Ezenkívül a szerelvény megfelel az FDA (Food and Drug Administration) követelményeinek, és Ecolab-tanúsítvánnyal rendelkezik.
Kérdése van?
Segítünk az adott alkalmazáshoz megfelelő termékek kiválasztásában és válaszolunk az esetlegesen felmerülő kérdéseire.
Email címünk:
KÜLDJÖN ÜZENETET itt